Entreprenadverksamheten – Österling Byggs kärnverksamhet

Det är entreprenadverksamheten som är själva stommen i Österling Bygg. Genom åren har Österling Bygg genomfört en lång rad entreprenader åt både offentliga och privata byggherrar. Det handlar om ett traditionellt byggföretagande med nybygge och renoveringar av flerbostadshus, industribyggnader och skolbyggnader. Detta har gett företaget ett gott renommé och rykte om sig att vara en tillmötesgående och trygg partner med stor kunskap om miljöklassificering och energieffektivt byggande.

Leif Skogsmark har arbetat på Österling Bygg sedan 2011 då han anställdes som entreprenadingenjör. Nu mera är han arbetschef för företagets entreprenader vilket innebär att han är spindeln i nätet för de entreprenader som utförs.

– Jag började som byggare 1986 då jag bara var tonåring. Sedan dess har jag hunnit med att uppleva de flesta aspekter av byggyrket, säger Leif Skogsmark.

Från början jobbade han på NCC och anställdes därefter på en mindre byggfirma i Avesta. Men han beslutade sig för att driva eget, vilket han gjorde i tio år tills han började på Björklidenhus 2008. Där var han i tre år innan han började på Österling Bygg.

– Det jag genast slogs av på Österling Bygg var viljan att göra jobben grundligt. Vi har ett eget kollektiv där varje person tar ansvar både för sin egen del och för helheten. Om någon upplever att något kan göras bättre så kommuniceras det, även om det innebär att man måste krångla lite. Det är de grundligt genomförda arbetena som gör att kunderna återkommer.

Leif Skogsmark säger att Österling Bygg gärna tar ett ansvar som sträcker sig utöver det vanliga. Han ser bygget som en process där företaget, med sin erfarenhet och kunskap, medverkar till en bra slutprodukt. Man måste kunna stå för slutresultatet, menar han.

Noggrannheten och flexibiliteten är också något som har gett ringar på vattnet. Ett bra exempel är Åkersbergs förskola – en miljöklassad skola i två våningar som fick Miljöklass Guld trots mycket tuffa krav.

– Allt oftare blir vi kontaktade av gamla kunder. ”Ni gjorde ett bra jobb sist och nu vill vi låta er bygga igen”. Det är sådant man blir stolt över och det är på ett sådant företag man vill vara, säger Leif Skogsmark.