Välkommna till oss på österling bygg
Med kunden i fokus

Projektutveckling

Lyhörda
Kundnära
Ansvarstagande

Byggen i egen regi – en framgångsresa

År 2008 var en av de viktigaste milstolparna i Österling Byggs historia. I kriser hittar man möjligheter brukar det ju heta. Finanskrisen och den efterföljande lågkonjunkturen resulterade i en tvärnit i byggmarknaden i hela Sverige. HSB, som var en av våra största kunder den tiden och som vi byggde mycket lägenheter åt i Stockholmsregionen, slutade nästan helt att bygga.

Vi var redan innan krisens faktum och vad den innebar för branschen, i uppstartsfasen med det vi kallar ”Byggen i egen regi”, eller egen projektutveckling.

Vi köpte den gamla prostgården i centrala Hedemora för att renovera den och sedan bilda bostadsrättsförening och sälja lägenheter. Därmed hade vi sjösatt vårt första projekt i egen regi. Ett mycket avgörande steg för Österling Bygg och som senare skulle visa sig bli mycket framgångsrikt.

Att vi hade kompetens att bygga visste vi, detta vart en ny utmaning i och med att vi nu är med från första idén till färdig bostad som vi lämnar över till förväntansfulla köpare. Denna ”affär” driver vi i Österling Projektutveckling där endast Mattias Österling är verksam. Sedan har vi ett avtal med Österling Bygg som utför entreprenaden, vilket borgar för en säker byggprocess.

År 2010 inledde Österling Projektutveckling sin satsning i Sälenfjällen och nu har ca 400 lägenheter producerats och sålts, alla med hög kvalitet och uppfyllda förväntningar. Och mer är att vänta. Som en frukt av detta har Österling Bygg blivit en av de större aktörerna på fjället med lokalt byggservicekontor och även fastighetsförvaltning som vi erbjuder ”våra” föreningar och andra fastighetsägare på fjället.

Byggen i egen regi har sedan dess varit en betydande del av Österling Byggs verksamhet. Dessa projekt hamnar i Österling Byggs entreprenadverksamhet och står för 0-20% av omsättningen beroende på tider och konjunkturläge.

Pågående Projekt

  • Orrbacken

    Aktuellt / Nyheter

    Österling Bygg

    Brf Orrbacken

    Fjällägenheter med ski in ski out Brf Orrbacken 1, den första bostadsrättsföreningen som byggs i det helt nya området Orrbacken. Området ligger mitt i Kläppens skidsystem. Brf Orrbacken 1 består av 20 st välplanerade lägenheter på 68 m² med 6-8 bäddar. Den väldigt populära fjäll lägenhetstyp som vi på Österling byggt och sålt överlägset flest… Läs mer här >>