Österling Bygg skriver entreprenadavtal i samverkan avseende Norbergs kommunhus

Österling Bygg ABNyheter, Pressmeddelanden, projekt

Österling Bygg AB har skrivit entreprenadavtal med Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund AB avseende ombyggnation av Norbergs kommunhus, värde cirka 50milj.

Nu ska kommunhuset i Norberg renoveras med varsamhet och göras tillgänglig för alla. Byggnaden är särskilt värdefull ur kulturhistorisk, miljömässig och konstnärlig synpunkt. Via utförandeentreprenad i samverkan skall cirka 1500kvm hanteras för att skapa god arbetsmiljö och en arbets- & mötesplats för framtiden.

- Jag är glad och tacksam över att vi har fått igång detta spännande projekt med NVK. Vi har säkerställt ett lokalt och kompetent team som skall planera och producera detta projekt med fokus på energieffektivitet, inkludering och hållbarhet, säger Niklas Malmfors, VD Österling Bygg AB

Ombyggnationen ska göras i samarbete med Länsstyrelsen samt i samråd med antikvarisk sak-kunnig. Kommunhuset ska hållas i vårdat skick och underhållas så att dess utformning och de tekniska egenskaperna i huvudsak bevaras. Produktionsstart beräknad till månadsskiftet september/oktober och projektet beräknas vara klart i slutet på 2024.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Niklas Malmfors, VD Österling Bygg AB
niklas.malmfors@osterling-bygg.se
073-339 71 01

Image
Norbergs kommunhus - Bild: Norconsult

Om Österling Bygg AB
Österling Bygg är ett traditionellt byggföretag sedan etableringen 1993. Idag har företaget över 85 medarbetare med kontor i Hedemora, Sälen och Norberg. Verksamhetsområdet är centrerat till Mellansverige.