Per Wallstedt ny VD och delägare i Österling Bygg AB

Österling Bygg ABNyheter, Pressmeddelanden

Österling Bygg AB med säte i Hedemora har rekryterat Per Wallstedt till ny VD. Per har lång erfarenhet som VD inom fler bolag i entreprenadbranschen. I samband med detta blir Per även delägare i bolaget.

- Det är sunt att organisationer förändras och Österling Bygg har utvecklats otroligt mycket de senaste åren. Jag är övertygad om att Per är den VD som bolaget nu behöver framåt. Jag har haft fantastiska år på Österling Bygg och mitt hjärta finns hos bolaget och dess medarbetare säger bolagets avgående VD Niklas Malmfors.

Österling Bygg AB arbetar med traditionellt byggande, byggentreprenader, byggservice, teknisk fastighetsförvaltning och har funnits sedan 1993. Idag är företaget verksamt i hela Mellansverige och har kontor i Hedemora, Sälen och Norberg. Bolaget firar 30 år nu i oktober 2023.

- Niklas har gjort mycket bra för bolagets struktur, organisation och skapat den plattform vi saknade när Niklas kom till oss, säger Mattias Österling. Det är ett naturligt steg att ta in en ny duktig ledare med ett annat fokus nu. Det har varit och är väldigt speciella tider i hela branschen just nu, inte minst för oss, och vi står inför utmaningar hela tiden. Per har gott ledarskap och kanske framför allt visat ett stort ekonomifokus som bolaget nu behöver.

Per har dessutom ingått i bolagets styrelse sedan en tid och har därmed en bra inblick i hur bolaget fungerar. I dessa tider krävs ett väldigt stort engagemang kring just ekonomi och kontroll.

- Jag har lärt känna bolaget under några år nu och gillar dess värderingar och engagerade medarbetare. Med stor ödmjukhet och tillförsikt under rådande ekonomiska situation ser jag fram mot att leda bolaget vidare på dess resa säger Per.

Per Wallstedt har en gedigen erfarenhet då han tidigare arbetat som VD i flera bolag inom byggsektorn. Per börjar sin tjänst 1 oktober och kommer direkt aktivt börja jobba i bolagets affärer och entreprenader.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Mattias Österling, Huvudägare Österling Bygg AB
mattias.osterling@osterling-bygg.se
0225-655 901

Image
Bild: Per Wallstedt