Ny delägare till Österling Bygg AB

Österling Bygg ABNyheter

Anrika Österling Bygg AB med säte i Hedemora kommer från början av 2021 ha ytterligare en delägare.

Österling Bygg grundades 1993 av Mattias Österling och har idag ca 100 medarbetare och omsatte 2019 drygt 400 mkr. I och med detta tillskott med ny delägare skapas goda förutsättningar att fortsätta resan att utveckla bolaget i den riktning man är på väg.

Henrik Johansson som blir ny delägare är en entreprenör ut i fingerspetsarna från Örebro och har verksamheter inom bl.a. järnväg, mark, hotell och även golfanläggning. Henrik har även exploaterat stora markområden, främst i Lekebergs kommun runt Lanna. Lannalodge Golfresort verkar Henrik från i det vardagliga, strax utanför Örebro. Henrik har ett stort hjärta i Stöten, Sälen där han bl.a. byggt hotellet Mountain Lodge.

  • Spännande och kul med eget byggbolag, säger Henrik Johansson. Jag har byggt och bygger mycket själv i mina andra verksamheter så det känns naturligt att vara delaktig i ett eget byggföretag. Jag gillar Österling Bygg och den kultur som bolaget har. Den ligger i linje med hur jag vill ha det och driver mina egna bolag.

Österling Bygg AB arbetar med traditionellt byggande; byggentreprenader, byggservice och har sedan 2008 även utvecklat bostäder i egen regi. Idag är företaget verksamt i hela Mellansverige och har kontor i Hedemora, Sälen och Norberg. I början av 2020 tillträdde Niklas Malmfors som VD för bolaget och ägaren Mattias Österling jobbar nu med mer strategiska frågor och utveckling av egna projekt.

  • Vi har tillsammans med Henrik genomfört flera projekt de senaste åren och gillar att jobba med varandra, säger Mattias. Ett friskt tillskott, entreprenör med framåtanda som jag gillar. Och i och med detta kan också nya marknader öppna sig.

I och med detta sammangående så utvecklar Österling Bygg sin markavdelning med ett antal maskiner och resurser som främst verkar i Sälen. Den del av Henriks markentreprenadbolag som verkat i Sälen övergår således i Österlings regi. Vidare har man tillsammans stora markområden att exploatera under kommande år i Sälenfjällen.

Med tillförsikt och ödmjukhet utifrån rådande tider ser vi fram emot framtida positiv utveckling för Österling Bygg AB.

För mer info kontakta:

Mattias Österling 0225-655 901
Henrik Johansson 070-663 38 01

Image