Österling Bygg AB förvärvar Andrema Byggservice AB i Norberg

Österling Bygg ABAllmänt, Nyheter

Med förvärvet stärker Österling Bygg AB i Hedemora sin position i södra Dalarna och Västmanland och expanderar sin satsning som lokal byggentreprenör.

Mattias Österling, VD på Österling Bygg vill vara tydlig med att inga större förändringar kommer att ske, för vare sig Andremas anställda eller för kunderna.

-Tillsammans kommer vi att bli ett starkt team och kan nu ta större projekt och framför allt fler projekt i Norberg/ Fagersta regionen, säger Mattias Österling.  I Avesta är både Österling Bygg och Andrema Byggservice redan etablerade och har mycket uppdrag.

Båda bolagens företagskultur präglas av kvalitet och kundvård, och Österling Byggs styrka i projektstyrning kommer att leda till fortsatt utveckling och framgång på den lokala marknaden.

Andreas Magnusson, VD på Andrema Byggservice säger att han kände att något måste hända. ”Vi har expanderat de senaste åren och känner att med hjälp av Österlings organisation och administration kan vi fokusera mer på det vi är bäst på, bygga åt- och underhålla våra trogna kunder. Vi kommer även att frigöra resurser för att ta mer och större uppdrag i Norberg, Fagersta och Avesta främst.”

Vidare förklarar Andreas att han valde ut Österling Bygg baserat på tidigare samarbete, som han tyckt fungerat väldigt bra. -Det kändes som ett tryggt val, säger Andreas och låter axlarna sjunka en aning och ett leende smyger sig fram.

 

Österling Bygg grundades 1993 och har sitt huvudkontor i Västerby strax utanför Hedemora. Andrema Byggservice grundades 2002 och kommer under 2018 att slås samman med Österling Bygg. Verksamheten kommer att bedrivas i Österlings regi men Andreas och kontoret kommer att finnas kvar i Norberg. Tillsammans kommer de nu vara ca 80 personer verksamma i företaget.