Österling Bygg bygger 231 lägenheter i Uppsala

Österling Bygg ABNyheter, Pressmeddelanden, projekt

Österling Bygg AB har fått i uppdrag att bygga 231 hyreslägenheter i Uppsala åt Bonava Sverige AB.

– Här har vi nu i drygt ett halvår drivit planering i samverkan med Bonava och kompetenta konsulter. Vi är stolta och tacksamma över att få bygga detta fina bostadsprojekt i Uppsala, säger Niklas Malmfors, VD för Österling Bygg AB.

Projektet vid namn Årsta Park ligger strategiskt i Uppsala. Stadsdelen Årsta är ett etablerat och omtyckt bostadsområde i den nordöstra delen av Uppsala med ett eget aktivt stadsdelscentrum med service, hälsovård och stor matvarubutik. Granne med Årsta centrum ligger Årstaparken, en av Uppsalas största parker, där även den populära Årstaskolan ligger.

– Vi beräknar att starta innan semestern där bostäderna ska produceras i olika storlekar och spännande arkitektur med direktutgång till både grönska och stadsliv. Tack till alla involverade som gjort detta verkligt fortsätter Niklas Malmfors.

Uppdraget är en totalentreprenad där projekteringen har skett i samverkan mellan Österling Bygg och Bonava. Det består av 231 lägenheter, fördelade i åtta huskroppar. Lägenheterna kommer att ha 1-3 rum och vara mellan 29 och 73 kvadratmeter stora. I projektet kommer även 1 lokal att byggas. Husen ska även miljöcertifieras enligt Svanen.

Byggnationen startar i juni 2022 och beräknad inflyttning startar våren 2024.

Om Österling Bygg AB.
Företaget arbetar med traditionellt byggande; byggentreprenader, byggservice och har funnits sedan 1993. Idag är företaget närmare 120 medarbetare och verksamt i hela Mellansverige samt har kontor i Hedemora, Sälen och Norberg

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Niklas Malmfors, VD Österling Bygg AB
niklas.malmfors@osterling-bygg.se
073-339 71 01

Image

Bild 1: White Arkitekter

Image

Bild 2: White Arkitekter