Österling Bygg Bygger för 53 miljoner åt Bonava i Västerås

Österling Bygg ABNyheter, Pressmeddelanden

Österling Bygg AB har fått i uppdrag av Bonava Sverige AB att stomkomplettera 162 hyresrätter i Öster Mälarstrand Västerås, Projekt Förseglet Kvarter H. Ordervärdet uppgår till 53 MSEK.

– Bostadskvarteret kommer verkligen att bidra till kommunens behov av bostäder i allmänhet och hyresrätter i synnerhet. Bostäderna skall även miljöcertifieras enligt miljömärkningen Svanen, säger Niklas Malmfors, VD för Österling Bygg AB.

I klassificeringen bedöms miljö- & hälsoaspekter såsom energianvändning, energikällor, innemiljö samt material och kemikalier. Det skall även vara en kvalitetssäkrad byggprocess.

Österling Bygg startar sin produktion redan nu i juni med 162 hyresrätter i det tidigare industriområdet. Det har nu bytt skepnad och ger plats för nya bostäder i ett centralt läge nära till Resecentrum i staden. Det är tonvikt på små lägenheter med tanke på det behov som kommunen just nu har.

Hyresgästerna beräknas flytta in i slutet på 2021.

Om Österling Bygg AB.
Företaget arbetar med traditionellt byggande, byggentreprenader, byggservice och har funnits sedan 1993. Idag är företaget närmare 100 medarbetare och verksamt i hela Mellansverige samt har kontor i Hedemora, Sälen och Norberg.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Niklas Malmfors, VD Österling Bygg AB
niklas.malmfors@osterling-bygg.se
073-339 71 01

Image

Fr.V. Niklas Malmfors, VD Österling Bygg AB och Mikael Åsman, Byggprojektchef Bonava.

Image

Illustration: 3DHouse