Österling Bygg skriver nytt kontrakt med Bonava

Österling Bygg ABNyheter, Pressmeddelanden, projekt

Österling Bygg AB har fått i uppdrag av Bonava Sverige AB att stomkomplettera ytterligare 162 hyresrätter i Öster Mälarstrand Västerås, Förseglet kvarter J. Ordervärdet uppgår till 61 MSEK.

– Vi får fortsätta vårt arbete åt Bonava i Västerås vilket känns fantastiskt. Vi har tillsammans med beställaren och övriga parter skapat ett bra team som bygger dessa hyresbostäder i ett bra läge, säger Niklas Malmfors, VD för Österling Bygg AB.

Detta är den tredje etappen som kontrakteras mellan parterna där etapp 1 startade innan sommaren 2020. Detta ger förutsättning till ökad effektivitet eftersom inblandade parter hittat god samverkan inom projektet.

Österling Bygg startar sin produktion i april med 162 lägenheter i det tidigare industriområdet. Det har nu bytt skepnad och ger plats för nya bostäder i ett centralt läge, nära till både centrum såsom Mälarens strand. Det är tonvikt på små lägenheter med tanke på det behov som kommunen just nu har. Projektet skall även miljöklassificeras enligt Svanen.

Hyresgästerna beräknas flytta in i slutet på 2023.

Om Österling Bygg. Företaget arbetar med traditionellt byggande; byggentreprenader, byggservice och har funnits sedan 1993. Idag är företaget närmare 120 medarbetare och verksamt i hela Mellansverige samt har kontor i Hedemora, Sälen och Norberg.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Niklas Malmfors, VD Österling Bygg AB
niklas.malmfors@osterling-bygg.se
073-339 71 01

Image

Fr.V. Niklas Malmfors, VD Österling Bygg AB och Mikael Åsman, Byggprojektchef Bonava.

Image

Foto: Förseglet, Västerås