Österling Bygg skriver nytt kontrakt med Bonava

Österling Bygg ABNyheter, Pressmeddelanden, projekt

Österling Bygg AB har fått i uppdrag av Bonava Sverige AB att stomkomplettera ytterligare 162 hyresrätter i Öster Mälarstrand Västerås, Förseglet kvarter I. Ordervärdet uppgår till 56 MSEK.

– Vi får fortsatt förtroende av Bonava i Västerås vilket känns fantastiskt. Vi har tillsammans med beställaren och övriga parter skapat ett bra team som bygger dessa hyresbostäder i ett bra läge, säger Niklas Malmfors, VD för Österling Bygg AB.

Första etappen, Förseglet kvarter H, startade innan sommaren 2020 och är identisk med kvarter I. Detta ger förutsättning till ökad effektivitet eftersom inblandade parter hittat god samverkan inom projektet. Projektet skall även miljöklassificeras enligt Svanen.

Österling Bygg startar sin produktion i juni med 162 lägenheter i det tidigare industriområdet. Det har nu bytt skepnad och ger plats för nya bostäder i ett centralt läge nära till Resecentrum i staden. Det är tonvikt på små lägenheter med tanke på det behov som kommunen just nu har.

Hyresgästerna beräknas flytta in i slutet på 2022.

Om Österling Bygg AB.
Företaget arbetar med traditionellt byggande, byggentreprenader, byggservice och har funnits sedan 1993. Idag är företaget närmare 100 medarbetare och verksamt i hela Mellansverige samt har kontor i Hedemora, Sälen och Norberg.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Niklas Malmfors, VD Österling Bygg AB
niklas.malmfors@osterling-bygg.se
073-339 71 01

Image
Image